Jordi Ignasi Vidal: “La majoria absoluta d’ERC a Balaguer permetrà avançar sense el bloqueig “injustificat” d’alguns partits”

 width=

El candidat d’ERC a Balaguer i alcalde en funcions, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat sentir-se “molt emocionat” per haver aconseguit la majoria absoluta, amb 9 regidors, un fet “històric”, no només per ERC sinó perquè des de 1979 ningú n’havia aconseguit més de 8, ha dit. Vidal considera que la situació a Catalunya no ha influït en els bons resultats dels republicans a la ciutat. “La gent sap perfectament què vol a cada lloc”, opina, i un exemple, ha afegit, és que més de 1.000 persones van votar ERC a l’Ajuntament de Balaguer però Junts per Catalunya a Europa. “Això diu molt d’una societat madura i avançada”, ha afegit. Vidal ha celebrat que la majoria absoluta permetrà tirar endavant la ciutat sense el bloqueig “injustificat” d’alguns partits. Ha assegurat, però, que el govern d’ERC a l’Ajuntament estarà “obert” a buscar consensos per a l’aprovació de projectes importants.

Per Vidal, el principal avantatge de la majoria absoluta que van aconseguir diumenge a les eleccions municipals és que la tramitació del dia a dia tirarà endavant i s’evitarà el “poliquiteig” de “curta volada” que alguns partits polítics han fet aquests últims quatre anys, en què han “bloquejat” iniciatives de manera “injustificada”, simplement “per portar la contrària”. “Ara tindrem la tranquil·litat que l’Ajuntament no pararà”, ha afegit.

Pel que fa a decisions importants, Vidal ha assegurat que volen comptar amb el suport de més grups municipals i ha recordat que en aquests últims quatre anys s’han aprovat pressupostos i ordenances amb més grups. “No serà una majoria de rodet, serà una majoria oberta” perquè la ciutadania, ha dit, ha votat representants polítics diferents i tots son “dignes” de representar la ciutat, ha assegurat.

Vidal ha agraït que els balaguerins hagin valorat “el canvi de rumb” de l’Ajuntament de Balaguer amb ERC al capdavant aquests últims quatre anys i reconeix que aquesta confiança la assumeixen amb “responsabilitat” per “no fallar ningú”. Ha recordat que ERC es va presentar el 2015 com un equip “proper” a les persones, la qual cosa han valorat els veïns així com també el fet que hagin modernitzat la ciutat en moltes àrees, tant culturals com de protecció de vianants.

Projectes futurs

Pel que fa al futur, Vidal ha explicat que el primer que faran serà tirar endavant allò que es va quedar a la “recàmara”, amb el canvi de criteri a la Junta Electoral Central respecte a quan es podien presentar propostes noves, com ara el pla de seguretat d’oci nocturn, el d’igualtat, el pla de desenvolupament comercial i turístic, la reforma horària i els pressupostos participatius. “Fa tres mesos ens ho van fer aturar i el primer que farem serà enllestir aquestes mesures innovadores a la ciutat”. Una altra de les seves prioritats és també acabar el pressupost de 2019 ja que fins ara, ha recordat, han hagut de treballar amb un pressupost prorrogat i amb modificacions de crèdit.

Pel que fa a la retirada de símbols del balcó de l’Ajuntament, ordenada per la junta electoral, Vidal entén que la llibertat d’expressió “s’ha de fer veure”. “La immensa majoria de la gent i del consistori estem preocupats per la situació dels presos”, ha reconegut, i per tant el cartell de ‘Llibertat presos polítics’ tornarà a sortir a l’Ajuntament de Balaguer, ha assegurat.

Finalment, sobre la seva presència a la Diputació de Lleida, Vidal creu que com a ciutat hi ha de ser, però qui acaba triant, ha puntualitzat, són els militants del partit judicial. Tot i que entén que les diputacions no hi haurien de ser, actualment és on es decideixen els projectes pels municipis i per tant “estem interessats en ser-hi”, ha rebelat.


Informa i Foto: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.