‘Joana Raspall’ i ‘Alícia al país de les meravelles’ projectes per a l’impuls de la lectura

El Servei Educatiu de la Noguera va presentar divendres passat maletes i altres recursos destinats a l’impuls de la lectura als centres de la comarca per aquest nou curs escolar. La presentació es va fer conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics, l’Equip de Llengua i Cohesió Social i la Biblioteca Municipal Margarida de Montferrat que va exposar els serveis que oferta a les escoles així com les guies incloses dins el projecte “Creixem llegint” i el seu programa d’activitats.

Com a novetats d’enguany, es van presentar dos projectes: la maleta “Joana Raspall, una Vida en Vers” i el projecte “Alícia al país de les meravelles”.

La maleta Joana Raspall consta d’un conjunt de recursos destinats a treballar a l’aula la poesia de Joana Raspall en motiu del centenari del seu naixement. Com a cloenda d’aquest treball, el 14 de desembre, tindrà lloc a Balaguer una jornada pedagògica d’impuls de la lectura on els centres de la comarca podran exposar i compartir les seves experiències. La conferència inaugural anirà a càrrec de Margarida Prats, professora de la UB. També es podrà visitar l’exposició “Escaleta de versos. Joana Raspall, graó a graó” que acollirà la Biblioteca de Balaguer des del 12 al 29 de desembre.

El projecte d’”Alícia al país de les meravelles” és l’eix vertebrador d’un projecte comú de lectura endegat per la Xarxa de Biblioteques Escolars de les Comarques de Lleida. Aquest nou projecte a l’entorn del llibre “Alícia al país de les meravelles” és una proposta oberta als centres educatius per treballar la lectura tot promovent el desenvolupament de les competències bàsiques, facilitant la participació de tots els centres educatius, biblioteques públiques i entitats que s’hi vulguin sumar. Aquest projecte tindrà una durada de dos cursos escolars.

Un dels atractius del projecte serà la reescriptura del llibre amb elements geogràfics, històrics, populars… de la nostra comarca, per aquest motiu es presentarà amb el títol de « La nostra Alícia ».

De cada itinerari es presenten i recomanen diferents lectures adreçades a tots els nivells educatius. A més, s’ofereixen diferents propostes didàctiques per poder treballar dins del projecte de manera diversificada i el més adaptada possible a la realitat de cada centre i nivell educatiu.

Al llarg de la durada del projecte s’oferiran en préstec des dels Centres de Recursos Pedagògics de les terres de Lleida diferents maletes de lots de lectura, guies, propostes… relacionats/des amb el projecte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.