Inici de l’estudi de les peces trobades a la Cova Gran de Santa Linya del període Azilià

El Centre d’estudis del Patrimoni arqueològic de la Preshitòria (CEPARQ-UAB) ha iniciat les tasques de catalogació del material descobert al jaciment de a Cova Gran de Santa Linya que es va realitzar del 25 de juny al 28 de juliol i que va permetre identificar ocupacions atribuïdes al període cultural Azilià (15.000 anys). Actualment des del centre d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona estudien el material lític, ossi i de carbons trobat  per treure conclusions sobre aquest període en aquesta zona de la comarca de la Noguera.

Es tracta de material, bàsicament microlític que permet confirmar les ocupacions d’aquest període cultural de fa 15.000 anys i que és poc conegut a la zona del prepirineu Occidental Català tot i això des del Centre d’estudis del Patrimoni arqueològic de la Preshitòria ja es tenia indicis de que podia existir en aquest jaciment de la Noguera.

L’excavació al jaciment de la cova gran de Santa Linya es va realitzar en el marc de pràctiques acadèmiques i hi van participar una trentena d’estudiants del grau d’Arqueologia de la UAB, així com de la resta de l’estat espanyol, Canadà i els Estats Units.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.