Inici de la segona fase de restauració de les pintures barroques de l’església de Butsènit

En aquest cas les tasques de restauració es concentren a la capella nord de l’església i consisteixen en l’extracció de les capes de pintura sense valor artístic per tal de descobrir l’obra original.

Butsènit d’Urgell ha iniciat una nova fa de restauració de les pintures barroques de l’església del municipi descobertes al maig del 2017 en unes obres de millora del temple.

En aquest cas les tasques de restauració es concentren a la capella nord de l’església i consisteixen en l’extracció de les capes de pintura sense valor artístic per tal de descobrir l’obra original. De moment encara no s’ha pogut confirmar la data i l’autor d’aquesta obra tot i que tot fa pensar que es tracta d’un retaule de la mateixa època que el restaurat el passat més de novembre ubicat a la capella sud del temple.

 En aquest cas, segons ha confirmat els propi restaurador de l’obra, l’estat del retaule en pitjors condicions que el descobert al novembre del 2018

De confirmar-se la data d’aquest nou retaule dotaria la descoberta de més rellevància i més si es té en compte que  des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya només és té constància de pintures d’aquestes característiques a Paüls, a la Vall Fosca, a Santa Maria de Meià i a Navata.

Tal i com han confirmat els restauradors del temple i després de les cales de prospecció pertinents es preveu que tot i que a l’església encara es poden descobrir noves decoracions arquitectòniques no hi hauria cap més retaule barroc de la importància dels dos descoberts fins al moment  datat de meitats del segle XVIII.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.