FGC renova les vies dels túnels de la línia Lleida-La Pobla de Segur

Prop d’una cinquantena d’operaris treballen a la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur per renovar les vies dels 42 túnels que hi ha al traçat. L’obra que ja va començar al novembre, continua ara aprofitant l’aturada de la línia durant dues setmanes per al manteniment dels trens. És per això que s’hi treballa les 24 hores del dia.

Ferrocarrils de la Generalitat va començar el 2016 la renovació de les vies dels 42 túnels de la línia. Fins ara havien estat renovats 5 i a l’obra en curs s’està actuant en 8 túnels, el que suposa més de 2.200 metres de via renovada. L’ordre d’execució dels treballs s’ha adequat a la priorització del seu estat.

Aquesta és una obra complicada en tractar-se d’una via única i la dificultat de la orografia.

L’obra que ha comptat amb un pressupost d’1.800.000 euros està previst que finalitzi a finals d’aquesta setmana. Enguany però no s’acabarà d’actuar a tots els túnels i es calcula que caldran dos anys més per renovar-los tots.

Els passatgers que viatgen entre Balaguer i la Pobla de Segur s’han de desplaçar amb autobús. Aquest s’atura a les diferents estacions del recorregut menys a Gerb, Sant Llorenç de Montgai, base de l’operació d’aquests treballs, Vilanova de la Sal i Santa Linya, on el servei es fa sota demanda dels usuaris.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.