Exposició “Escultura i Paisatge” al Monestir de les Avellanes

Evelí Adam mostra un elogi a la natura a partir de les seves creacions artístiques

El proper 4 de setembre a les 18h tindrà lloc al Monestir de les Avellanes l’acte inaugural de l’exposició “Escultura i Paisatge” de l’artista de Campdevànol Evelí Adam.

Escultura i paisatge és una mostra sorgida de l’experimentació constant de l’artista amb el material, les seves textures, el seu color i els diferents suports que componen cada obra. L’art que s’hi mostra pretén reflectir l’entorn de l’artista, tot expressant les emocions sorgides del contacte amb la naturalesa. De fet l’exposició és un elogi a la natura que l’escultor plasma en les seves creacions.

L’exposició es compon de tres tipologies d’obres: les realitzades en fusta, les obres de pintura acrílica i les de ferro barrejat amb fusta o ceràmica. Amb la fusta Evelí Adam crea el seu propi mètode artístic de treball, ja que la base de les seves obres són les serradures, encenalls i altres restes de la fusta. Amb aquest material elabora una massa que modela i manufactura amb les mans. Per altra banda també fa escultures creades a partir de fusta noble tallada i polida. Les obres de pintura acrílica estan realitzades sobre tela amb un treball molt exhaustiu i precís centrat en un element concret en cada representació.

Evelí Adam ha viscut el món de la fusta des de la infantesa. Fill de pare fuster i de professió fuster, coneix molt bé aquest sector i material, i n’ha gaudit durant molts anys. Per això vol que el públic en general conegui de prop aquesta matèria, que l’observi, admiri les seves propietats i també en gaudeixi.

La seva obra ha estat exposada en més de trenta exposicions algunes de les quals en mostres internacionals de París, Roma o Ginebra, entre altres. El seu treball també ha estat reconegut amb una vintena de premis o reconeixements.

L’acte inaugural comptarà amb la participació de l’activista cultural Carme Brugarola i enllaçarà amb el concert de la cantant Lídia Pujol a l’església del monestir (20h). L’exposició serà visitable fins al 31 de gener de 2022.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.