Èxit de les visites escolars a l’exposició sobre el fenomen de la bruixeria del Museu de la Noguera

 width=La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l’Aran exposa a Balaguer una mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria a les Terres de Ponent i al Pirineu. La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria que s’ha dut a terme entre el 2015 i el 2017, des del passat mes de novembre.

Una de les novetats que presenta aquesta exposició és que, des de la Xarxa, s’ha volgut apostar per acostar-la al públic infantil. En aquest sentit, per exemple, s’ha incorporat als textos explicatius un nivell de text adequat al públic més jove, de manera que els nens i nenes poden realitzar la visita pel seu compte.

La part didàctica també ha estat especialment treballada pel significat que té el tema de la bruixeria en l’imaginari infantil. Per aquest motiu, la proposta educativa ofereix una mirada transversal a la por, la llibertat, la diferència, les creences populars, el rumor, la injustícia o la intolerància, des de la perspectiva de l’educació de gènere i presenta en fenomen de les bruixes des d’una visió positiva de la figura de la bruixa com a persona amb un profund coneixement de les herbes medicinals i que va estar marginada per ser dona. En aquest imaginari es presenten figures i formes de bruixes diferents: divertides, espantoses, coratjoses… a partir  d’incursions en la literatura i en l’art contemporani.

L’èxit d’aquesta proposta s’està veient en la bona acollida que està tenint entre els escolars de Balaguer i es preveu que uns 900 nens i nenes de diferents centres de primària i secundària passaran pel Museu de la Noguera per visitar l’exposició.

La maleta didàctica també s’ofereix a les famílies que visiten l’exposició per tal que puguin realitzar els diferents tallers i activitats i gaudir-ne en família, des de llegir un conte plegats fins a fer-se un amulet que els protegeixi del “mal donat.”

La exposició es pot visitar al Museu de la Noguera, fins el diumenge 24 de febrer.

Durant els anys 2018 i 2019, la mostra recorre els museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.