Excavacions arqueològiques a Os de Balaguer posen al descobert la planta d’una església i una possible vila romana

 width=Excavacions arqueològiques de la Diputació de Lleida a Os de Balaguer han posat al descobert la planta d’una església prop del monestir de Santa Maria de Vallverd.

El diputat Josep Ramon Ibarz va explicar aquest dissabte en  una conferència a Os de Balaguer que les excavacions han permès posar al descobert la planta d’una església i part del claustre prop d’aquest monestir del S.XII i, segons Ibarz, la intenció de la segona actuació que es vol dur a terme durant el 2019 és, justament, confirmar la hipòtesi que, a la mateixa zona, s’hi conserven al subsòl les restes d’una antiga vila romana.

Els resultats dels treballs es van donar a conèixer dissabte al mateix municipi, en el transcurs del cicle “Descobrint el patrimoni històric d’Os de Balaguer”.

Concretament, Ibarz va intervenir a la presentació de la conferència “Santa Maria de Vallverd: el monestir de Tragó”, que va anar a càrrec de Xavier Mora, en representació de l’entitat Amics de Tragó de Noguera.

Aquesta és la tercera xerrada del cicle, on també s’ha parlat en relació amb el monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i del fons de l’arxiu Gavín que s’hi conserva.


Informa: Redacció / Foto: Diputació Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.