L’escola Àngel Guimerà tancarà progressivament per acabar amb la segregació

L’Ajuntament de Balaguer i el Departament d’Ensenyament es proposen el tancament progressiu del Col·legi Àngel Guimerà de la capital de la Noguera, un centre d’alta complexitat, com a mesura per lluitar contra la segregació escolar.

Segons ha explicat el Paer en Cap de la ciutat a diversos de mitjans, la mesura es valorarà conjuntament amb el conseller d’educació, Josep Bargalló, en una reunió que tindrà lloc a finals de mes.

En el cas que finalment s’implementés, el tancament començaria pel grup de P-3 que ofereix en aquests moments el Col·legi Àngel Guimerà i es faria per fases a mesura que s’anessin acabant els cursos de preescolar i primària que es fan ara en aquesta escola.

En el cas que el Departament d’Educació fa efectiva aquesta mesura, l’Ajuntament de Balaguer treballa amb la previsió que el tancament definitiu es pogués fer efectiu amb un marge de “cinc o sis anys.

El tancament es  podria començar a implementar el curs que ve o l’altre, ja que segons les dades de natalitat de l’Ajuntament, la major pressió d’alumnat a Balaguer es produirà ara en el tercer, quart i cinquè curs de Primària.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.