L’escola Àngel Guimerà demana igualtat d’oportunitats per als seus infants amb el tancament progressiu del centre

Abans de les festes de Nadal l’escola Àngel Guimerà va rebre un comunicat que informava que el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Balaguer proposaven el tancament de l’escola de forma progressiva. Els motius que es donen és que hi ha un pacte contra la segregació escolar, en el qual es diu clarament que les escoles han d’estar en entorns socials compartits a nivell de ciutat. D’altra banda coincideix amb la baixada de la natalitat que en conjunt implica que s’ha de tancar una línia de p3 a Balaguer. Tenint en compte aquests dos factors, ajuntament i departament arriben a un acord; la opció més correcta és el tancament progressiu del centre. Així doncs el proper curs no s’obrirà preinscripció de P3.

El centre, conscient dels problemes, havia demanat fer una revisió del tractament del l’escola. Després d’uns dies paint la notícia i veient informacions en diferents mitjans, l’equip docent es va reunir aquest dimecres per treure’n conclusions. El centre respecta la decisió i demana en tot moment la igualtat d’oportunitats per als seus nens i nenes.

El futur del centre encara és incert. El tancament progressiu és una realitat i l’Ajuntament de Balaguer estudia diverses opcions, totes elles en l’àmbit educatiu. Podria donar cabuda a l’escola d’adults o un centre de cicles formatius, entre altres. El consistori veu una nova oportunitat en aquest tancament.


Informa: Anna Requena

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.