Es presenta la 17a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals

Aquesta tarda s’ha presentat la 17a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals del Comtat d’Urgell. En l’acte hi han assistit el Sr. Pere Prat, president del Consell comarcal de la Noguera; el Sr. Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; la Sra. Sònia Valero, consellera de Cultura del Consell Comarcal; el Sr. Miquel Aige, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Balaguer; el Sr. Flocel Sabaté, professor i catedràtic de la UdL, i la Sra. Maite Pedrol, directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, que han coincidit a destacar la consolidació del prestigi del curs tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.El curs d’enguany tractarà la “Ruptura i legitimació dinàstica a l’Edat Mitjana”, per oferir una mirada global sobre els territoris i els temsps medievals que permeti copsar les raons de les ruptures i els arguments per a la legitimació dinàstiques. Les diverses procedències dels ponents, catedràtics i professors d’universitats de l’Estat espanyol, França, Itàlia, Dinamarca i Portugal, permetran l’exposició de diverses perspectives i experiències.Durant els tres dies del curs s’impartiran conferències en sessions de matí i tarda, que clouran amb un debat entre els ponents de cada sessió. Per facilitar la comprensió al públic es comptarà amb traducció simultània al català d’aquelles intervencions en llengua forana.

El dijous 5 es farà una visita guiada sota el títol “Els espais de memòria i ruptura dinàstica” a Balaguer, Àger i el Monestir de Santa maria de Bellpuig de les Avellanes

Per a més informació i inscripcions, podeu adreçar-vos a l’Arxiu Comarcal de la Noguera (pl. dels Comtes d’Urgell, 6 / tel. 973 443 056 / fax 973 443 783 / acnoguera.cultura@gencat.net), o consultar l’apartat de Cultura de la web del Consell Comarcal de la Noguera: www.ccnoguera.cat.

REDACCIÓ I FOTOGRAFIA: Consell Comarcal de la Noguera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.