Es manté la previsió de venda de coques de Sant Joan als forns de Balaguer

En aquest forn de la capital de la Noguera esperen vendre fins a 2800 unitats aquests dies de campanya

Com tota festivitat Sant Joan també té el seu ritual gastronòmic. La nit més curta de l’any va sempre acompanyada de les postres tradicionals, una coca de brioix farcida de crema, fruita confitada, pinyons i sucre. També de diferents varietats com la de cabell d’àngel que elaboren en aquest forn de Balaguer, on es troben immersos en els dies més intensos de la campanya.

Fins a 2800 unitats són les que elaboraran i esperen vendre aquests dies, tot i que el fet que Sant Joan caigui en un pont festiu fa baixar lleugerament l’expectativa.

Amb el constant moviment de preus de la matèria prima, o els costos energètics, es fa cada cop més complicat encarar aquestes campanyes de productes. Però tal com expliquen al forn balaguerí, la tradició de compartir aquests àpats amb familiars i amics continua mantenint-se estable.

Pel que fa a la província en conjunt des del Gremi de forners de Lleida fan una previsió positiva de la campanya, en la qual es preveu que es venguin a la demarcació fins a 360.000 coques dolces, 10.000 més respecte a l’any passat.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.