Els telescopis del Parc Astronòmic del Montsec permetran dissabte als assistents a la Festa de la Ciència de Barcelona 2012 observacions en directe del Sol

Els assistents a la Festa de la Ciència de Barcelona 2012, que l’Ajuntament de la ciutat comtal organitza aquest diumenge a partir de les 11.00 hores al Parc de la Ciutadella, podran connectar-se amb els telescopis del Parc Astronòmic Montsec (PAM) per fer observacions de manera remota, en directe, del Sol.

Les connexions per apropar l’experiència de l’observació astronòmica al gran públic es faran mitjançant els nous equipaments que s’estan posant a punt en el marc del projecte “La Ruta dels Orígens” i permetran mostrar i operar el telescopi d’observació solar del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger amb procediment remot.

El projecte “La Ruta dels Orígens” permetrà en un futur proper realitzar aquesta mena d’activitats amb centres educatius i amb altres tipus d’institucions d’una forma molt interactiva. Actualment aquest sistema es troba en fase de prova i la connexió amb el Parc de la Ciutadella serà una de les proves pilot prèvies a la posada en marxa definitiva del sistema complet.

L’activitat d’astronomia a distància de la Festa de la Ciència de Barcelona comptarà també amb la participació del radiotelescopi ALMA, el més important del món situat al pla de Chajnantor, al desert d’Atacama, a Xile, així com amb l’assistència d’investigadors en astronomia de la Universitat de Barcelona.

El proper dimecres, dia 20, tindrà lloc una altra activitat d’observació en remot a Barcelona. S’iniciarà a les 11.30 hores des de l’espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els assistents podran gaudir de nou de la possibilitat de veure com opera el telescopi d’observació solar del COU en el marc de les accions dedicades a la promoció del turisme d’interior que organitza FGC.

TEXT: Consorci del Montsec

FOTOGRAFIA: Centre d’Observació de l’Univers (Autor: Jordi Bas)

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.