Els nens de Camarasa participen en la confecció d’un mural amb l’artista Foxy en el marc del ‘Territori Artemisa’

La primera edició d’aquest projecte vol vincular la memòria històrica, el paisatge, la natura i la creativitat en la població de la Noguera

Els nens i joves de Camarasa participaran durant tres divendres consecutius (23 i 30 de juliol i 6 d’agost) en la confecció d’un mural, orientats per l’artista Foxy, en el marc de la iniciativa ‘Territori Artemisa’, que vol vincular la memòria històrica, el paisatge, la natura i la creativitat. En aquesta ocasió, els més joves de Camarasa realitzaran tres tallers (el primer ha tingut lloc aquest matí), on estimularan la seva creativitat mentre es revisen els clixés més bàsics de gènere, ajudant-se de la teoria de la Gestalt.

En aquests tallers, cada persona executarà una obra plàstica sobre ceràmica. La peça formarà part d’un mosaic, que es compondrà entre tots els usuaris dels tallers, guiats per l’artista Foxy. Aquesta manera d’interpretar l’’street art’, en la qual es genera art com a col·lectiu, atorga un valor de comunitat i respecte a l’obra, ja que cal parar a pensar respectant la part individual de cada persona, ja que s’han de gestionar acords per potenciar l’obra artística de la millor manera possible per aconseguir així la millor modulació i resultat òptim artísticament parlant.  Aquestes peces de ceràmica faran una fusió entre les tècniques clàssiques i les modernes, ja que els participants aplicaran els pigments d’una manera més moderna a través de l’ús de sprays ‘montana water based’ i tintes específicament creades per l’ús del grafiti.

Posteriorment, es realitzarà una instal·lació fixa a Camarasa, on es podrà veure l’obra col·lectiva de forma permanent, generant així un patrimoni artístic per als habitants de la població. Aquests tallers es realitzaran dins del marc del projecte ‘Territori Artemisa’ en el casal d’estiu de Camarasa els divendres 23 i 30 de juliol de 9 a 11 del matí. Per concloure els tallers, el dia 6 d’agost es realitzarà un taller de tècnica lliure amb sprays de pintura montana water based a la piscina del municipi, on s’actuarà sobre uns mòduls de cartó que conformaran una paret, on el jovent del poble podrà experimentar el grafiti de primera mà en un ambient distès i festiu.

Impulsat per l’Ajuntament, amb Elizabet Lizaso i Cantón com a alcaldessa i Marc Mascort i Boix, responsable de l’Àrea de Cultura de l’empresa Montana Colors, patrocinadora de l’esdeveniment, amb la coordinació del gestor cultural Carles Hernàndez Camison, el projecte ‘Territori Artemisa’ és una aposta artística que té com a elements comuns la cultura, l’art, la creativitat, la natura, la memòria i la feminitat i que pren la forma, ja no tant d’un festival, o d’unes jornades a l’ús, sinó com d’una actitud es tractés, com d’una pinzellada vital, un segell de qualitat i de compromís, que posa en valor el preciós i savi entorn natural, humà i històric de les terres de Camarasa”.

Territori Artemisa recull el testimoni i al mateix temps contextualitza, tot donant-hi continuïtat i prenent el relleu de les intervencions d’art públic realitzades al municipi amb anterioritat, obres de les artistes Lily Brick (“La Dama de l’Orquídia”. Sant Llorenç de Montgai, 2020), i Maga (“Santa Jordina”. Carrer de la Bàscula, Camarasa, 2019).

El projecte compta amb el patrocini de l’empresa Montana Colors i el desenvolupament de la imatge gràfica el porta a terme el director d’art, il·lustrador i dissenyador Ricard Sans i Llauradó.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.