Els Mossos d’Esquadra detenen un home per furtar 61 pales de reg al Pla d’Urgell i la Noguera

La inspecció efectuada va permetre recuperar les pales sostretes, que han pogut ser retornades al seus legítims propietaris

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos van detenir el passat dilluns a Mollerussa un home, de 39 anys, com a presumpte autor de diversos delictes de furt. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el passat dia 7 de juny després de tenir coneixement que, entre els dies 3 i  5 de juny, s’havien furtat 61 pales de reg de 3 col·lectivitats de regants del canal d’Urgell, valorades en uns 6.100 euros. Concretament, eren de tres ramals del canal amb afectació a Linyola, Bellvís, Vallfogona de Balaguer, el Poal i Térmens.

Les gestions fetes pels agents de la Unitat d’Investigació de Mollerussa va permetre constatar que les pales de reg furtades s’havien venut dies després en una deixalleria del polígon el Segre de Lleida.

La inspecció efectuada a la deixalleria va permetre recuperar 31 de les pales sostretes, que han pogut ser retornades al seus legítims propietaris i identificar al presumpte autor del furt. La investigació va finalitzar el passat dilluns, pels volts de les 11.30 hores, amb la localització i detenció a l’avinguda d’Armengol V de Mollerussa del presumpte autor dels furts.

Destacar que els furts d’aquestes pales de reg, situades en diferents arquetes i pous de reg, s’utilitzen per a regular la distribució de l’aigua de reg i són elements essencials per gestionar els cabals d’aigua de les diferents explotacions agrícoles. La sostracció d’aquest elements sovint provoquen perjudicis que es poden considerar greus, atès que alguns cultius poden patir estrès hídric per manca d’aigua i en canvi altres camps han pogut quedar inundats.

Davant la situació de sequera, l’aigua és un be molt valuós i està molt regulada, i la pèrdua d’aquest cabdal ha provocat pèrdues de cost incalculable, en la collita i en els arbres. L’aigua perduda es calcula en 100 litres per segon durant 8 hores en dues col·lectivitats de regants, mentre que a la tercera, les pèrdues han estat del doble, ja que han afectat a dos regs.

El detingut, amb antecedents, va passar ahir a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.