El Tren dels Llacs tanca la temporada i es consolida com a referent en el territori

Enguany, el Tren dels Llacs històric ha posat en circulació un total de 24 trens i el Tren dels Llacs panoràmic, 4 trens

TREN LLEIDA LA POBLA DE SEGUR FGC

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha tancat la seva onzena temporada amb 7.039 passatgers i una ocupació del 99,53%.

La temporada es va posar en marxa el passat 20 d’abril i ha finalitzat el dia 2 de novembre. Durant tot aquest període s’han realitzat un total de 28 circulacions: 24 han estat amb el Tren dels Llacs històric i 4 del Tren dels Llacs panoràmic, aquest últim en l’època de calor, concretament el 20 i el 27 de juliol, i el 3 i 10 d’agost.

El tancament de temporada conclou que el 69% dels visitants resideixen a Barcelona, i un 20% ho fa a Lleida. D’altra banda, el 41% dels visitants ha assegurat que han conegut el producte a través d’amics i familiars, el 30% per internet i la resta per mitjà d’oficines d’atenció al client d’FGC i oficines de turisme.


Un referent en el territori

Una temporada més, el Tren dels Llacs ha tingut un impacte positiu en el territori i s’ha consolidat com a un referent que contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica i turística de les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà.

La meitat del total dels visitants ha realitzat activitats turístiques a La Pobla de Segur i/o el Pallars Jussà. D’entre ells, el 45% ha adquirit paquets turístics organitzats i el 55% ha optat per realitzar activitats turístiques pel seu compte.

Tren dels Llacs, un destí en si mateix

El Tren dels Llacs és un tren amb una locomotora històrica que travessa un territori únic. El temps s’atura al Tren dels Llacs. Des de la primavera fins la tardor, les locomotores històriques i els vagons d’època fan retornar la nostàlgia i les sensacions d’èpoques llunyanes. L’itinerari comença a Lleida i arriba fins a la Pobla de Segur, travessant 41 túnels, 31 ponts d’una bellesa exuberant i 4 grans llacs. Per la seva finestra es poden observar els embasaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni.

Viatjar en el Tren dels Llacs és tota una experiència en si mateixa. Des del primer instant, els viatgers viuen un nou món de sensacions, ja que poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte a Balaguer. A més, tenen l’oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l’oferta complementària de diferents visites, com, per exemple, el “Tast Pallars”: visita per assaborir els productes del Pallars; “Un Tomb per la Pobla de Segur”: sortida per gaudir els secrets modernistes d’aquesta localitat; “Les Botigues de Salàs”: viatge nostàlgic en el temps; “Gerri de la Sal”: visita dels salins; “La Llum de la Vall Fosca”: excursió per visitar el bressol de l’energia hidroelèctrica a Catalunya i “Montcortès…. l’últim llac”: excursió fins a l’Estany de Montcortès.

Aquest servei turístic va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de La Noguera i el Pallars Jussà.

Les millors vistes sobre raïls

Un any més, el Tren dels Llacs panoràmic ha circulat durant els mesos de més calor. Aquesta temporada s’ha posat en marxa sis dies durant els mesos de juny, juliol i agost. Es tracta d’una interessant proposta per a l’estiu, dirigida a les famílies i grups d’amics que vulguin descobrir de ben a prop el territori català d’una forma diferent i original.

Durant el trajecte, els usuaris viatgen amb el màxim confort amb les noves unitats a la línia Lleida-La Pobla, estrenades el 2016. El seu disseny interior és obert i diàfan, gràcies a les grans dimensiones de les finestres, les quals brinden unes vistes espectaculars de l’entorn que voreja tot el trajecte.


Informa: Redacció Foto: FGC

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.