El Tren dels Llacs obre la temporada aquest dissabte 7 d’abril amb parada gastronòmica a Balaguer

La Direcció General de Turisme del departament d’Empresa i Ocupació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de l’Àrea de Lleida i la Diputació de Lleida, a través del Patronat Intercomarcal de Turisme Terres de Lleida, han presentat avui les novetats del Tren dels Llacs per a la temporada 2012, que es posa en marxa aquest proper dissabte, dia 7 d’abril. Aquest servei turístic recorre la línia d’FGC de Lleida – La Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per locomotores diesel.Es tracta d’un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. La participació de la Direcció General de Turisme en aquest projecte s’emmarca en la seva aposta decidida per la promoció turística de les Terres de Lleida i les comarques d’interior i de muntanya d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de treballar per a la desestacionalització del turisme.26 circulacions d’abril a setembre

Enguany el tren històric oferirà 26 circulacions entre els mesos d’abril i setembre, 5 més que la temporada anterior, amb sortida a les 10.30 hores de l’estació de Lleida – Pirineus i arribada a la Pobla de Segur a les 12.30 hores.

La tornada serà a les 17.30 hores de la Pobla de Segur, una hora més tard que en les temporades anteriors, amb l’objectiu d’allargar l’estada al municipi per potenciar la celebració de més activitats de lleure en aquest punt. Com a novetat, enguany els usuaris podran gaudir d’una degustació gastronòmica a Balaguer, cap a les 19.00 hores, i d’un pack de benvinguda a l’inici de l’activitat. A més, el servei comptarà amb la participació d’un grup d’animació per amenitzar el viatge fins a la finalització, que serà a les 19.30 hores, com altres anys.

Concretament, enguany el servei es prestarà els dies següents: Abril: dies 7,14,21,28 / Maig: dies 5,12,19 i 26 / Juny: dies 2, 9, 16, 23, 30 / Juliol: dies 7, 14, 21, 28 / Agost: dies 4, 11, 18, 25 / Setembre: dies 1, 8, 15, 22, 29.

Comença la quarta temporada

Aquesta és la quarta temporada que funciona aquest servei turístic que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica d’aquest territori.

L’any passat, el servei va registrar el seu rècord de visitants, amb una ocupació mitjana dels trens del 96%, i un augment de passatgers del 4,60% respecte la temporada passada, passant dels 4.315 viatgers de l’any 2010 als 4.518 el 2011.

FONT: Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.