El sobrepès i la obesitat infantil a Balaguer baixen cinc i dos punts, respectivament, en quatre anys, segons el programa Thao

La prevalença de sobrepès i obesitat dels nens i nenes de 3 a 12 anys de Balaguer s’ha reduït en 4,8 i 2 punts, respectivament, en quatre anys. Així es desprèn dels resultats dels mesuraments escolars del Programa Thao fets a 764 alumnes entre els cursos 2008-2009 i 2011-2012, i que aquesta setmana s’han presentat als pediatres i infermers de l’Àrea Bàsica de Salut de la ciutat.

La prevalença d’obesitat a Balaguer durant el curs 2008-2009 era d’un 7,5% i s’ha reduït en aquests quatre anys fins a un 5,5%, mentre que la prevalença de sobrepès de la població infantil s’ha reduït d’un 20,5% a un 15,7%.

La regidora de Serveis a les Persones, Rosana Montané, ha dit que aquests resultats “són molt esperançadors”, ja que demostren que amb la implicació de família, escola, CAP i administració es poden reduir notablement els índex de sobrepès i obesitat.

Durant aquests quatre anys, en el marc del programa Thao, s’han impulsat activitats específiques en els centres educatius de la ciutat per tal de fomentar uns hàbits d’alimentació i activitat física més saludables. Des de xerrades al foment del consum de fruita (se n’ha distribuït gratuïtament) i verdures per tal de tenir una dieta més equilibrada, passant pel disseny de programes d’activitat física, que han aconseguit frenar, i en aquest cas concret invertir, la tendència a l’alça de la prevalença de l’obesitat infantil.

Finalment, Montané ha avançat que el programa Thao continuarà 4 anys més a la ciutat per tal de seguir avançat en la implantació d’hàbits saludables entre la població infantil.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.