El PSC de Balaguer rebutja el tancament de l’escola Àngel Guimerà

El grup municipal considera que si s’acaba materialitzant “pot portar a agonitzar el centre històric de la ciutat”

Pla obert de la reunió entre la directora de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer amb les famílies del centre, el 29 de gener del 2020. (Horitzontal)

El grup del PSC a l’Ajuntament de Balaguer reclama que s’eviti el tancament de l’escola Àngel Guimerà, una decisió que si s’acaba duent a terme “pot portar a agonitzar el centre històric de la ciutat”, segons la formació. Per això, el PSC ha registrat una moció d’urgència en aquest sentit per tal que sigui debatuda i aprovada en el Ple de l’Ajuntament de Balaguer de dijous. El portaveu socialista al consistori, Carlos García, ha denunciat “la manca d’informació que hi ha hagut amb la decisió unilateral per part del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de tancar l’escola, sense consultar ni informar prèviament les famílies afectades”. Per García, “aquesta opacitat demostra, un cop més, la irresponsabilitat del govern, posant en perill un model d’escola pública catalana que ha de ser garant de la integració i igualtat d’oportunitats”.

García ha reclamat el suport de tots els grups polítics municipal a l’hora de rebutjar les intencions d’Educació de tancar l’escola Àngel Guimerà, centre que el PSC considera “clau per a la cohesió i desenvolupament del centre històric”. A més, els socialistes demanen crear una taula de treball amb totes les administracions implicades, sindicats, AMPA, claustre de professors, entre altres agents, “per buscar una solució i desenvolupar un nou projecte educatiu que garanteixi el futur del centre”.

Les famílies valoren mobilitzacions

Aquest dimecres al matí les famílies afectades pel tancament han mantingut una reunió amb la directora de l’escola per analitzar el pla d’Educació i de l’Ajuntament per lluitar contra la segregació escolar a la capital de la Noguera i que preveu el tancament del col·legi Àngel Guimerà de forma progressiva a partir del pròxim curs 2020-2021, en el qual ja no s’oferiria P3. A la tarda, està prevista una reunió de representants d’Educació de l’Ajuntament de Balaguer amb les famílies, les quals, segons el sindicat CGT, “cada cop estan més indignades amb l’anunci del tancament progressiu de l’escola i que ja estan valorant mobilitzacions”.


Informa: ACN

1 comentari

  • un observador

    Si el senyor batlle hagués cursat estudis de primària en un centre públic potser tindria més sensibilitat en relació a aquesta qüestió i si més no, hagués obert una ronda de consultes amb totes les forces polítiques municipals o directament amb la ciutadania mitjançant una consulta.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.