El problema de Gettier: Capítol 1


Entrevistem al professor de filosofia de la UB, Josep Maria Esquirol, sobre el coneixement. Ens aclareix que és un concepte inherent a l’ésser humà que fa difícil definir-lo. Alerta que el pensament tecnocientífic està marginat altres pensaments com l’artístic o el filosòfic.
Coneixem la Júlia Portell. Forma part del programa de l’IRBB ‘Bonos per la biomedicina’. Amb només 17 anys, acabats de complir, té clar que es vol dedicar a la recerca.
I també sabrem en què estan treballant dos investigadors del PRBB. Són la Laura Cutando i Andrés Otaiza, que han identificat el mecanisme del cervell que provoca alteracions motores a causa del consum crònic de cànnabis.
Farem petar la xerrada amb el divulgador científic, Marc Boada, en el marc del Museu de ciència i Tecnologia de Terrassa. Ell ens donarà algunes claus per classificar els tipus de pensament.
I tot plegat amb el suport de dos reportatges. Un sobre gammificació. El creatiu Orioll Ripoll, de Jocs al Segon ens explica en què consisteix aquest terme. I l’altre sobre una aplicació indoor en museus amb l’objectiu de crear visites indivdualitzades.
I finalment el professor, Xavier Capulet, ens explica de de la facultat de Lletres de la UdG què és el problema de Gettier.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.