El primer Trail lo Bunker de Foradada frega els 200 participants

Trail lo Bunker (Foto: Marta Serret)

Ahir al matí es va disputar a Foradada la primera edició del Trail lo Bunker, una cursa de muntanya de gairebé 15 quilòmetres de recorregut i més de 600 metres de desnivell. També hi havia l’opció de fer una caminada de 9 quilòmetres, i totes dues rutes tenien la particularitat que entraven a l’interior del Castell de Montsonís. Entre totes dues modalitats es va arribar als 200 inscrits, 67 caminadors i 112 corredors.

El vencedor en categoria masculina va ser Francesc Jové, del Blue Motors Ponts, amb un temps 1 hora i 15 minuts, seguit de Xavier Solsona, del CUDOS d’Artesa de Segre, amb 1 hora, 17 minuts i 7 segons. El podi masculí el va completar Gilbert Chacón, dels Tremp Runners, amb 1 hora, 23 minuts i 53 segons.

En categoria femenina es va imposar Leila Moreno, del Blue Motors Ponts, amb 1 hora, 32 minuts i 21 segons, seguida de Eva Hernández, del Centre Excursionista Guissonenc, amb 1 hora, 39 minuts i 27 segons, i Marisa Martín, de l’Ekke Lleida, amb 1 hora, 48 minuts i 6 segons.

En acabar la cursa van trenir lloc les curses infantils, en les quals van participar una trentena de nens i nenes nascuts a partir del 2011.

Els participants van destacar la bona organització de la cursa i la duresa del recorregut, que discorria pels paratges de Foradada, Montsonís i Rubió i tenia sortida i arribada a les piscines de Foradada. Els organitzadors, per la seva banda, es van declarar molt satisfets amb la resposta dels participants i van assegurar una segona edició per l’any vinent.