El ple de la Paeria de Balaguer aprova el Pressupost per al 2020

Es va aprovar amb els 9 vots a favor de l’equip de govern d’ERC, 1 vot en contra de la CUP i l’abstenció dels 3 membres del PSC i Junts per Balaguer

El ple de la Paeria de Balaguer celebrat aquest dijous va aprovar el pressupost per al 2020, que ascendeix a 20 milions d’euros,  amb els 9 vots a favor de l‘equip de govern d’ERC, 1 vot en contra de la CUP, l’abstenció dels 3 membres del PSC i dels 3 de Junts per Balaguer.

El Regidor de Balaguer Ara Sí no va assistir a la sessió per motius de salut.

La partida més important dels pressupostos és la destinada a habitatge social, amb 530.000€ destinats a la compra de 13 pisos al carrer Ramon Llull, pisos de retracte i l’arranjament dels pisos del carrer Santa Anna.

Des del grup de la CUP, Josep Maria Colea va criticar les darreres pujades d’impostos, com l’IBI o els residus i va reclamar mesures per reduir-los com per exemple la recollida ‘’porta a porta per disminuir el cànon de residus’’.

Els regidors del grup socialista PSC van abstenir-se. Segons el regidor Carlos Garcia valoren positivament les ajudes al comerç però han trobat a faltar les obres del carrer Cervantes que tot i l’elevat cost, consideren necessàries per arreglar mínimament el carrer.

Pel que fa a grup de Junts Per Balaguer també van abstenir-se pels mateixos motius que el PSC, i consideren també necessaris els ajuts al comerç. Guifré Ricard va criticar l’augment d’impostos i va demanar ‘’control de la despesa per no continuar pujant impostos’’.

D’altra banda al ple ordinari d’aquest juliol també es va aprovar el Reglament del Registre d’entitats de participació ciutadana de Balaguer, l’aprovació definitiva del Reglament d’art mural urbà i el Reglament de la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer.

A més es va donar llum verda també a la declaració d’especial interès municipal les obres de reforma de l’Escola La Noguera, les obres de substitució de 4 finestres a l’Escola Gaspar de Portolà i la ratificació del Decret d’Alcaldia de subscripció del Protocol de compromís pel desenvolupament de la Ruta verda de la Vall del Riu Sió.

Finalment es va portar a debat una moció per acabar amb la bretxa digital socio-econòmica a Balaguer, presentada pel grup municipal de la CUP que va quedar desestimada per 9 vots en contra del grup d’ERC i 7 a favor de la CUP , PSC i Junts per Balaguer.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.