El Montsec, el millor lloc per volar

Si passegem per la vall d’Àger i girem la mirada cap al Montsec, segurament veurem una escena com aquesta. La serralada és un punt de trobada d’amants del vol sense motor, ja que ofereix unes condicions magnífiques per la pràctica de vol amb parapent o ala delta.

Les corrents d’aire calent, també anomenades tèrmiques, o la seva orientació sud són alguns dels atributs d’aquesta serralada que la converteix en espai idoni per volar. Aquí s’hi donen cita grans professionals del món del parapent.

Totes aquestes condicions reforcen la popularitat d’aquest indret. És una zona molt coneguda a nivell de Lleida, però entre els voladors, la seva fama arriba a tots els racons del planeta.

De fet aquest prestigi internacional l’ha portat a acollir proves  com el campionat d’Espanya de parapent, campionats d’Europa d’ala delta i fins a tres proves del campionat del món de parapent.

Més enllà de la vessant competitiva, el Montsec ha aportat a la vila d’Àger un potencial turístic important. Amb els anys han anat sorgint moltes empreses a la zona que es dediquen a explotar aquest atractiu amb vols biplaça i cursos de parapent. En trobem casi una desena, i una sola empresa d’aquestes pot arribar a fer més de 700 vols al llarg de l’any.

La practica d’aquest esport està molt condicionada a les condicions meteorològiques, per aquest motiu tan els més professionals com els aficionats que fan els cursos de parapent, han de tenir unes nocions de l’entorn i del clima.

I és la serralada del Montsec es el millor lloc per posar-ho en pràctica tan a nivell professional, com d’una forma lúdica.

Amb el paisatge de la vall d’Àger als seus peus, el Montsec es reafirma com un dels millors llocs del món per emprendre el vol.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.