El Monestir de les Avellanes celebra les XIII Jornades d’Història

Més de 80 inscrits participaran a la 13a edició i 150 persones al tradicional Sopar Medieval

Les XIII Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes venen carregades d’activitats per descobrir la història del monacat a l’Edat Mitjana. Se celebraran el 9 i 10 de juliol de 2024 on es tractarà el tema “Hospitalitat, caritat i assistència als monestirs medievals”

A partir de vuit ponències i debats, a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional, es parlarà de forma interdisciplinària, de com la cura i atenció als més necessitats constituïa un dels pilars fonamentals dels monestirs medievals. Les Jornades tractaran diversos aspectes de la misericordia i la caritat a través de la rebuda i el tractament dels visitants, la cura dels hostatges de peregrins o els hospitals i les infermeries monàstiques, esdevenint un sistema d’atenció social i sanitari clau en les societats medievals.

Com cada any, les Jornades inclouen activitats culturals de divulgació científica, com l’11a edició del Sopar Medieval amb el qual es reproduirà un àpat extret del receptari de la Pia Almoina de Lleida i de Barcelona; el concert nocturn al claustre a càrrec del Cor Albéniz i Trio de Bes, interpretant el concert “Caritas abundat in omnia” i la visita guiada a la vila de Ponts coincidint amb el mil·lenari de la col·legiata de Sant Pere 1024-2024.

En aquesta edició ja hi ha més de 80 inscrits a les ponències i debats i 150 participants al Sopar Medieval que tindrà lloc al claustre romànic del monestir. La diversitat d’activitats que ofereix el programa amb conferències, debats, visites guiades, exposicions, el sopar medieval i el concert, i la possibilitat de gaudir-ho fent estada al monestir, han convertit les Jornades en un format únic i singular en la seva matèria.

El Projecte de les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes es organitzat per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes i el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de gran diversitat d’entitats públiques i privades.

Més informació a: https://www.monestirdelesavellanes.com/ca/jornades-dhistoria/xiii-jornades-dhistoria-9-i-10-juliol-2024.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.