El jurat de reg de la Séquia del Cup cita a declarar la Paera en cap de Balaguer pel conflicte en la captació d’aigua

La Paeria agafa aigua de la séquia per proveir la ciutat a l’espera d’habilitar la nova bomba per captar-la del riu

La junta de la Comunitat de Regants de la Séquia del Cup ha citat a declarar per al pròxim dimarts a la Paera en cap de Balaguer, Lorena González, arran del decret signat la setmana passada pel consistori per tornar a captar aigua d’aquesta infraestructura. Des del tancament del punt de captació d’aigua de la séquia el passat abril, Balaguer abastia la ciutat captant l’aigua del riu Segre amb una bomba. Les avaries en aquesta i en una de substitució van obligar el govern a signar un decret d’emergència per poder tornar a captar aigua de la Séquia del Cup, mentre es comprava i n’instal·lava una de nova.

La primera edil explica que no es podia deixar la ciutat sense subministrament, i que tot el procés es va seguir correctament des dels serveis jurídics de la Paeria.

González també ha explicat que el Decret deixa clar que només es captarà aigua de la séquia fins que la tercera bomba, que ja la tenen, es pugui instal·lar i comprovar que funcioni amb normalitat.

Des del Diari Segre comenten que la comunitat de regants denuncia que la Paeria ha causat danys en la instal·lació i que haurien pogut actuar d’una altra manera. Des de l’inici d’aquesta polèmica demanen que la ciutat pagui part del manteniment per ús de la séquia, amb caràcter retroactiu.

En la Paeria diuen que tenen la voluntat d’arribar a un acord amb els regants i trobar una solució definitiva a aquest conflicte.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.