El festival ‘Llavors. Cultura en creixement’ s’obre a tot Balaguer

En aquesta tercera edició, que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de setembre, es realitzaran espectacles al Monestir de les Franqueses, al nucli urbà Balaguer i a la sala La Mercantil

La Paeria de Balaguer presenta la tercera edició del “Festival Llavors – Cultura en creixement”, amb més dansa que mai i una mirada contemporània sobre la cultura d’arrel i les danses tradicionals.

El 16, 17 i 18 de setembre el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, però també el centre urbà de la ciutat i la sala La Mercantil, acolliran la tercera edició d’un esdeveniment que té la dansa i la cultura d’arrel com a protagonista.

En aquesta edició, el cartell del Festival Llavors el conformen companyies com la Cia. Moveo, EnDiciembre, La Calíope, Matrimoni Moukhles – Sentís i el grup de música A Vore que ens remet al món de la cultura popular i tradicional essent un dels concerts programats dins de Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Serà aquesta última companyia ebrenca la que presentarà A vore, un espectacle que fusiona la jota tradicional i la música electrònica en un espectacle que també forma part del programa Capital de la Sardana 2022. Des de l’Àrea de Cultura de la Paeria han destacat la importància de parlar de la jota com a ball típic de la zona fins l’arribada de la sardana i el fet de fer-ho amb una mirada contemporània. També en el marc del festival Llavors es donaran a conèixer les primeres imatges de l’espectacle de creació pròpia de la capital de la Sardana que la Paeria i l’Associació Capital de la Sardana han encarregat al Col·lectiu Free’t.

Un dels canvis més destacats d’aquesta edició és la incorporació de nous espais, amb la voluntat d’arribar a més públics i apropar la dansa a la ciutadania. D’aquesta manera, el festival començarà al centre urbà el divendres, es traslladarà al monestir de les Franqueses el dissabte i acabarà a la Sala Mercantil, que s’incorpora al Festival Llavors acollint dues propostes de la mateixa companyia: Els escultors de l’aire. La primera serà un taller de dansa en família i la segona un espectacle de dansa ambdós duts a terme a la mateixa sala i posant de manifest les col·laboracions artístiques entre diferents agents culturals de la ciutat de Balaguer.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.