El COU del Montsec posa en funcionament el primer planetari “Open 3D” del món

La incorporació d’un sistema de projeccions en tres dimensions actiu de darrera generació al planetari Ull del Montsec, és una de les principals novetats que oferirà el Centre d’Observació de l’Univers la temporada d’enguany, que comença aquest dissabte, 14 de març i que s’ha presentat aquest divendres al matí  a Àger.

Els visitants del COU podran gaudir a partir d’ara de les projeccions en 3D, un  avenç tecnològic que permet recrear, mitjançant ulleres especials, una visió estereoscòpica, que conjumina la sensació immersiva en 3D sumada a l’efecte també immersiu de la cúpula esfèrica del planetari.

Es tracta del primer planetari “Open 3D” del món ja que és el primer planetari que es pot obrir i que ha incorporat la tecnologia 3D.

Una altra de les novetats de la temporada d’enguany és que el Parc de Telescopis del COU comptarà a partir del mes de juny amb un nou equipament. Serà el tercer telescopi de 50 cm. completament controlat per ordinador, que es convertirà en el més gran del Centre. El tret més destacat del nou telescopi és que s’ubicarà en un observatori-aula, una infraestructura innovadora que combinarà un observatori astronòmic amb les comoditats d’una aula des d’on grups de fins a 70 persones podran seguir l’observació còmodament assegudes al mateix espai del telescopi.

Tant el nou sistema de projeccions en 3D al planetari Ull del Montsec com el tercer telescopi que entrarà en funcionament al juny són millores pel que fa a la qualitat i coherència del producte turístic del Montsec que contribuiran molt positivament a l’obtenció de la renovació de la certificació de la zona com a Destí Turístic Starlight.

La temporada d’enguany del COU també preveu una nova edició del “Festival d’Astronomia” i del cicle “Música sota les estrelles”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.