El COU d’Àger estrena demà l’espectacle de planetari “Galaktos” per al públic familiar

El Centre d’Observació de l’Univers d’Àger (COU) estrena demà divendres la producció francesa “Galaktos”, un espectacle orientat al públic infantil i familiar que substituirà en les sessions de dia la producció “El secret del coet de cartró” que ha estat prop de dos anys en cartellera. “Galaktos” farà parella, en les sessions de dia, amb “Selecció Natural” que continua operativa i que està més adreçada a un públic adult.

L’estrena de la producció francesa es durà a terme a partir de les 15.00 hores amb els alumnes de l’escola Andreu Farran d’Àger, que en acabar també participaran en el nou taller de coets d’aigua i aire que s’està realitzant amb grups escolars al COU.

El peculiar protagonista de la producció, Eugeni Milkman, acompanyat pel seu ajudant, un robot-rentadora anomenat Craig McIntosh, pilota una nau de l’empresa Galaktos dedicada a la distribució de productes làctics (llet, iogurt i sorbets) per tota la Via Làctia i aprofita els recorreguts per donar a conèixer a l’espectador alguns dels objectes més espectaculars que la formen: estrelles, nebuloses, cúmuls i forats negres.

Oferta renovada del COU

“Galaktos” és la segona de les noves produccions que el COU projectarà enguany, atès que des del primer dia de la temporada, el 17 de febrer, l’Ull del Montsec ofereix en les sessions nocturnes la pel•lícula “Nit Estrellada al Museu”, realitzada conjuntament entre diversos planetaris digitals de l’estat espanyol, entre els quals s’hi compta el propi COU, i que fa un recorregut per un conjunt d’obres artístiques (pintura, arquitectura, etc.) que inclouen referències astronòmiques o estan vinculades a l’observació del cel.

Les novetats de l’oferta del COU també passen pels tallers, amb dues incorporacions, “La Història de l’Univers” i “A quina distància està el Sol?” orientats als alumnes de secundària i batxillerat, i amb la remodelació del taller de coets.

El COU prepara una nova oferta d’activitats escolars pel curs vinent que inclourà un ampli ventall de tallers educatius per a grups d’educació infantil fins als universitaris. S’oferiran tallers que permetran des de comprendre els eclipsis a partir de les ombres pels més petits fins a calcular el diàmetre de la Terra pels més grans, passant per excavacions paleontològiques i altres activitats vinculades al medi del Montsec.

FONT: Generalitat de Catalunya.Delegació Territorial del Govern a Lleida / Consorci del Montsec

FOTOGRAFIA: Jordi Bas.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.