El Banc de Sang busca donants de plasma que hagin superat la covid-19 per tractar pacients

Creuen que pot ser un tractament efectiu per als malalts perquè és ric en anticossos contra el virus

El Banc de Sang i Teixits (BST) busca donants de plasma que hagin superat la covid-19 per administrar-lo a pacients i ajudar-los a superar la infecció. Segons diuen en un comunicat, es tracta d’un plasma ric en anticossos (defenses) dirigits contra el coronavirus i pot ser un tractament “efectiu” per a malalts de covid-19. Per això, el que s’obtingui gràcies als donants serà utilitzat per administrar en pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic “vàlid” per superar la malaltia. Els potencials donants han d’haver passat el virus i fer més de 14 dies que no tenen símptomes.
El donant òptim de plasma convalescent de la covid-19, apunten, és un home d’entre 18 i 65 anys que no hagi estat transfós prèviament. En el cas de les dones, caldrà fer una prova prèvia ja que, si han estat embarassades, podrien tenir un anticòs al plasma que podria provocar una complicació en la transfusió.

El plasma es pot donar mitjançant un procediment que es coneix amb el nom de plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. El Banc de Sang en va fer més de 20.000 l’any passat.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.