Dos classes de l’escola Gaspar de Portolà obligades a doblar les hores de castellà a petició d’una família

L’Escola Gaspar de Portolà de Balaguer ampliarà les hores lectives de castellà en el curs que començarà el proper 14 de setembre després de que una família hagi fet aquesta petició. La mesura s’aplicarà a dos cursos, P5 i 2n de Primària, segons ha informat la direcció del centre educatiu a Balaguer Televisió.

Aquesta sol·licitud suposa que s’hagi d’impartir el 25% de l’horari lectiu en castellà, 6,25h setmanals, que representa el doble del temps de les que es donen habitualment.

La direcció del centre ha confirmat a Balaguer Televisió que s’acceptarà la petició de la família ja que es tracta d’una sentència del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya i que no contemplen la desobediència.

La mesura afectarà a tots els alumnes de les dues classes ja que la decisió del TSJC explicita que, els alumnes que han fet la sol·licitud i que han de rebre més hores lectives en castellà, no han de quedar al marge del grup.

Dilluns a la tarda el centre ha convocat una reunió informativa per explicar als pares de les classes afectades com s’estructurarà el nou curs. La sentència obliga a que les hores de més en llengua castellana s’han d’impartir en una matèria troncal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.