Diferents dones de la comarca expliquen les seves experiències i superacions en commemoració del Dia Internacional de la Dona

La sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera ha estat aquest dimecres al vespre l’escenari d’un dels darrers actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona celebrat el passat 8 de març en col·laboració amb l’Ajuntament de Balaguer. En aquesta ocasió l’acte en format taula rodona i anomenat Amb veu de dona pretenia apropar testimonis reals amb les seves superacions com a dones.

Quatre dones provinents de diferents punts de la comarca van seduir al públic assistent amb les seves històries personals com a dones en entorns molt diferents.

L’Afaf va nèixer al Marroc i fa 20 anys que resideix a Balaguer i té diversos estudis superiors i actualment estudia un màster. Ella ha tingut la sort de comptar amb una família que ha inculcat als seus fill la importància de tenir formació independentment de ser dona o home.

L’Esther, va parlar sobre la dona d’ètnia gitana. Ella des de que era adolescent tenia clar que volia estudiar, ho va fer i a dia d’avui continua amb la seva formació. Va posar en manifest que encara són un col·lectiu vulnerable però que es va per bon camí.

La Maria Àngels va treballar durant 17 anys en un taller de confecció i s’ha ocupat de totes les tasques familiars. En els últims anys ha lluitat pel seu somni, dedicar-se a la música clàssica.

A la taula rodona també hi va participar la Presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i Alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell com a gran exemple de dona amb responsabilitats importants. Agraeix la lluita d’aquelles dones que ho han fet possible.

Després d’un debat obert amb el públic assistent, l’acte moderat per la periodista de Balaguer Televisió Carla Vilaseca va finalitzar amb el parlament de l’Alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal amb la presencia de Regidora de la dona Gemma Vilarasau.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.