Dolors Domingo presenta l’obra mural de Josep Serrasanta a Ponent

Josep Serrasanta va ser un reconegut pintor de cavallet nascut a l’Argentina però de pares lleidatans. En el seu retorn a Ponent, concretament a Vilamitjana, poble natal de la seva mare, durant el període de postguerra, Serrasanta va realitzar un total de set obres murals a les esglèsies de Vilamitjana, Guàrdia de Noguera, Camarasa i a Nostra Senyora Carme i Sant Pau de la Mariola, Sant Pere i la Catedral nova de Lleida.

Ara, seixanta anys després de pintar els murals de l’església parroquial Sant Miquel Arcàngel de Camarasa, la llicenciada en Història i Geografia i veïna del municipi de la Noguera, Dolors Domingo, ha escrit el llibre “Pintura mural de Serrasanta a les Terres de Ponent” on analitza l’obra de l’autor a Ponent i l’evolució tant de la pintura de Serrasanta com de l’església a Catalunya durant els anys 50 i 60.

Domingo analitza els inicis de les obres murals del pintor a través de les obres de les esglésies de Vilamitjana i la Guàrdia però també la seva època d’esplendor amb els murals de Camarasa o els de la ciutat de Lleida on s’hi pot trobar una de les úniques obres d’Espanya subvencionada pel règim de Franco.

Dolors Domingo presentarà el llibre el pròxim dijous 13 d’abril a l’església de Camarasa i posteriorment realitzarà conferències i presentacions a altres escenaris on l’autor va realitzar els murals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.