Dolors Domingo presenta ‘Camarasa i la indústria hidroelèctrica’

La historiadora Dolors Domingo presenta el llibre ‘Camarasa i la indústria hidroelèctrica’ que ha preparat en el marc de la celebració del Centenari de la central de Camarasa.

El llibre analitza la influència que va tenir per un municipi agrícola l’existència de la indústria hidroelèctrica que va ocupar treballadors de manera fixa a partir de 1920. Aquesta indústria va anar creixent amb la construcció de  la instal·lació de Sant Llorenç de Montgai, lligada a un important regadiu, el Canal Auxiliar d’Urgell, i el Partidor, on comença el canal de Balaguer.

L’obra tracta principalment dels treballadors de la “Companyia” i de les seves condicions de vida així com de les comoditats de què disposaven a les seves cases i de la seva botiga pròpia.

Per fer aquest llibre la documentació que s’ha utilitzat procedeix principalment de papers, que l’empresa havia rebutjat, i alguns treballadors van salvar de la destrucció i la crema així com de la documentació generada per l’economat, i de la informació oral de molts testimonis.

El llibre amb molta informació fotogràfica, ha estat editat per l’Ajuntament de Camarasa amb  la col·laboració de l’empresa Endesa, i de la Diputació de Lleida i l’IEI.


Informa: Alba Cases Nadal

1 comentari

  • DOMINGO

    Chère DOLORS
    Félicitations pour ton nouveau travail historique sur le barrage hydroélectrique .Je pense avoir compris tout le texte en catalan.nous allons bien et en ce moment avons les petits enfants de FLORENT je souhaite que tout aille bien pour la famille,pardon pour le silence je t’expliquerai.Je vous embrasse tous.J.PAUL

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.