La Diputació de Lleida acull la quarta trobada del programa d’Oficines de Turisme del Pirineu i les Terres de Lleida

Aquesta ha estat organitzada pel Patronat de Turisme i ha comptat amb la participació d’una trentena de tècnics de turisme de la demarcació

El Patronat de Turisme va organitzar aquest dimecres al matí la quarta trobada del programa d’Oficines de Turisme del Pirineu i les Terres de Lleida a la sala d’actes de la Diputació de Lleida. Aquesta ha comptat amb la participació d’una trentena de tècnics de les oficines de turisme de la demarcació. La jornada va constar de dues parts. La primera va anar dedicada a la formació, amb una conferència/taller sobre l’ús de Facebook enfocat a destinacions i negocis turístics que ha impartit Daniel Gutiérrez. La segona part de la jornada va anar destinada a planificar el Pla d’Accions per a aquest any 2020 amb la finalitat de millorar l’atenció turística dels visitants de la demarcació de Lleida i la competitivitat dels punts d’informació turística del conjunt del territori a partir de les propostes que han presentat les diferents oficines de turisme.

El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va explicar que el programa d’accions que desenvoluparà enguany el Patronat per a les oficines de turisme del territori mantindran com a principals eixos de treball la innovació, la formació i la millora de la informació de les respectives oficines per tal que puguin aportar al visitant una visió més transversal del conjunt del territori. Alegre va explicar també que “les actuacions previstes estan alineades amb el Pla Estratègic 2019-2020, el qual basa el nou model de gestió de desenvolupament turístic de la demarcació de Lleida en 4 eixos vertebrados com són l’excel·lència, la responsabilitat social, l’ecologia i la innovació”.

Juli Alegre va anunciar que aquest any 2020 el Patronat de Turisme continuarà amb la programació de cursos de formació adreçats als tècnics de les oficines de turisme de la demarcació i vinculats amb el món on-line i les xarxes socials com un instrument de  promoció, gestió i governança en l’àmbit turístic. També va informar que es continuarà amb el programa d’implantació gratuïta de punts wi-fi que ofereix el Patronat de Turisme, amb la voluntat que totes les oficines del territori s’adhereixin a aquest desplegament. Fins a l’actualitat hi ha 15 oficines adherides al projecte de wi-fi gratuïta. En tercer lloc, i de cara a poder disposar d’una millor informació turística del conjunt del territori per part de les diferents oficines de turisme, el Patronat organitzarà una nova trobada dels diferents responsables de les oficines de turisme perquè intercanviïn informació i material promocional de les seves comarques respectives per poder millorar d’aquesta manera la informació als turistes.

Les oficines de turisme són la primera línia de contacte que moltes vegades tenen els turistes amb el territori, i la informació que sovint sol·liciten els viatgers no afecta només la comarca on es troba l’oficina, sinó que volen rebre una informació més àmplia. Per aquest motiu és important que els diferents centres d’informació puguin disposar d’una informació més transversal i que vagi més enllà de la pròpia comarca. Finalment, la trobada també va servir saber com millorar la informació sobre les diferents activitats que es generen al territori durant tot any i que puguin arribar d’una manera més directa al turista a través de les respectives oficines de turisme de la demarcació.


Informa: Redacció / Foto: Diputació de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.