Descendents de Tragó de Noguera celebren la Festa Major

Tragó de NogueraCoincidint amb la Diada de Sant Jordi, tal i com marca la tradició, els fills i descendents de Tragó de Noguera van celebrar la Festa Major del poble en honor a la seva patrona, la Verge de la Mare de Déu del Castell.

Tot i que el poble va desaparèixer a l’any 1962 sota les aigües del pantà de Santa Anna, la gent del lloc es retroba cada any juntament amb les seves famílies i amics a la zona de l’antic monestir cistercenc de Santa María de Vallverd, prop de les restes del poble de Tragó, per celebrar la diada. Aquest any ha estat el 55è aniversari del despoblament definitiu del poble.

Aquest any, sota l’organització de l’associació d’Amics de Tragó de Noguera,  es van reunir més de 200 persones vingudes de diversos indrets de Catalunya,  de la Franja de Ponent i de Madrid. Els actes van començar al cementiri del poble on va tenir lloc una ofrena floral al monòlit en record dels fills de Tragó absents. Més tard, a la zona del monestir es va celebrar una missa en honor de la Mare de Déu del Castell, patrona de Tragó; i després va tenir lloc el tradicional dinar de germanor seguit d’una sessió de ball de tarda.

Durant el dinar es van sortejar diversos obsequis cedits per determinades firmes comercials. L’associació Amics de Tragó de Noguera va obsequiar a totes les senyores amb la tradicional rosa de Sant Jordi i als senyors amb una revista, recull de totes les notícies publicades en premsa escrita al llarg dels anys sobre el poble de Tragó, editada expressament per la ocasió.

Al marge de la Festa Major del poble, l’associació d’Amics de Tragó de Noguera ha organitzat una sortida pel dia 28 de maig a Santuari de Salgar, així com un seguit d’activitats que s’aniran duent a terme al llarg de l’any.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.