Una setantena d’avis i àvies de la comarca participen del projecte “Avis Solidaris” de Creu Roja la Noguera

 width=Creu Roja de la Noguera inicia la XV edició del seu projecte “Avis i Àvies solidaris” per la campanya “Cap nen sense joguina”.

La iniciativa, nascuda a la comarca, pretén activar i potenciar la presència social de les persones que viuen en residències geriàtriques i aconseguir finançament per la campanya de Reis “Cap nen sense joguina”. En la iniciativa hi participen totes les residències de la comarca i la Creu Roja de la Noguera.

El projecte es basa en la venda de diferents objectes artesanals elaborats pels avis i àvies de les residències geriàtriques.

De setembre a novembre, els residents, que col·laboren voluntàriament en aquesta iniciativa, han treballat en els productes artesanals que seran venuts a partir del dimarts 20 de novembre als mercats de Ponts i Balaguer. Aquest any, a més, Creu Roja posarà parada a Bellcaire, Albesa i Menàrguens.

Els diners que s’obtinguin es donaran a Creu Roja Joventut per finançar la campanya de joguines.

En la campanya 2017-2018, gràcies a aquesta recaptació, es van atendre més d’un centenar d’infants, corresponents a 38 famílies, d’arreu de la comarca.

Amb aquesta iniciativa, les residències i Creu Roja volen difondre un doble missatge, la idea que les persones grans encara són molt vàlides per col·laborar activament en la societat sempre que es faciliti l’accés als recursos i es proposin activitats adequades i sensibilitzar envers aquella població que viu en risc de pobresa o pobresa extrema i que de vegades passen desapercebuts.

A més de tenir sempre l’acceptació dels més petits, la vivència dels avis i àvies és molt positiva i enriquidora.

El projecte es finança amb fons propis de l’entitat i de les residències de la Noguera que col·laboren.

Per complementar el projecte, Creu Roja Joventut posarà en diversos punts de la ciutat contenidors de recollida de joguina nova. Aquests contenidors es podran trobar a: La Joguina, Joguines Jar Toy, i Biblioteca municipal de Balaguer.

També es realitzen parades de venta de joguines de segona mà. Els diners que s’obtenen es destinaran també a la campanya , aprofitant per a sensibilitzar sobre el consum responsable i reutilització de les joguines.

Les residències que enguany participaran en el projecte són: Santa Maria, Sant Domènec i Comtes d’Urgell de Balaguer, Verge d’Aguilar d’Os de Balaguer, Cal Tomeu de Cabanabona, Residència Municipal d’Artesa de Segre i de Gestió Municipal de Ponts. Entre 60 i 70 àvies i avis col·laboraran en aquesta XV edició del projecte.

Per aquells que vulguin col·laborar amb la compra d’objectes artesanals, la venta està prevista en cinc parades d’arreu de la Noguera:
20 de novembre. Dimarts. Pregó . Bellcaire d’Urgell. 10:30h a 13:30h.
22 de novembre: Dijous. . Pregó . Albesa. 10:30h a 13:30h.
28 de novembre. Dimecres. Mercat de Ponts. De 10 a 14h. Venta joguines segona mà.
01 de desembre. Dissabte. Mercat de Santa Llúcia de Balaguer.
Només matí (10 a 14h). Venta joguines segona mà.
04 de desembre. Dimarts. Pregó. Menàrguens. 10:30 a 13:30h.

El projecte compta amb el suport dels Treballadors Socials del Consell Comarcal de la Noguera per detectar aquells casos d’infants en situació de vulnerabilitat que puguin necessitar aquest recurs.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.