Rafel2Hi ha gent que sempre creu que el passat fou millor que el present i en comptes de mirar de millorar el present, volen tornar al passat. No poden fer més.

Es posen a treballar per tal que la societat balaguerina tingui un nou incentiu i  com aquell que fa una gran aportació cultural, acaben muntant una processó del Sant Enterrament  amb un Sant Crist i una Mare de Déu dels Dolors que passejaran per tot el poble. Ja veus si hem avançat. Diu que volen recuperar una manifestació clàssica del nacional-catolicismo que s’havia perdut.

Si es va perdre hi haurà algun motiu, no? Si Balaguer va deixar de fer processons folklòriques serà per alguna cosa.

Diu que volen que tornin a desfilar aquelles dones de negre amb “xulona i mantellina”. Diu que són tan nostrades, tan tradicionals. Pots comptar. Per cert que a moltes ciutats espanyoles han prohibit que les de la “xulona” mostrin la regatera interpectoral. No sé si a Balaguer també els ho han prohibit (o desaconsellat ) o si la podran mostrar, la regatera, amb la gràcia que les caracteritza.processons-1

Posats a recuperar “tradicions”, no m’estranyaria que lloguessin una banda de “cornetas y tambores” o alguns “caballeros legionarios”, que també es poden llogar.

No estic molt segur però crec que si algú vol potenciar o vol entrar en el teixit associatiu de Balaguer, hi ha altres camps per treballar: salut, treball, joventut, maltractaments i pobresa infantil, per exemple.

No cal tornar al nacional.catolicismo.

Clar que igual va i estic molt equivocat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.