La Coral Sant Jordi inaugurarà el 7è Juliol de Música i Poesia de Balaguer el proper 8 de juliol

Un total de 4 concerts configuren la setena edició del cicle “Juliol de Música i Poesia” que amenitzarà els vespres dels diumenges de juliol a Balaguer. El convent de Sant Domènec, en el concert inaugural, i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, en la resta de concerts, seran els escenaris dels actes de la programació d’enguany que s’ha presentat aquest dijous a la tarda a Balaguer.

En l’acte de presentació, que s’ha realitzat al bell mig del Passeig de l’Estació de la capital de la Noguera, hi han assistit l’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, el regidor de Cultura, Joan Biscarri i Enric Arquimbau, Jordi Alsina, Jordi Blancafort i Mireia Prats de l’Associació Bada-Pas Iniciatives Culturals, entitat organitzadora del cicle.

Pel que fa a la programació d’enguany, Enric Arquimbau, membre de l’organització, l’ha definit com a “experimental i amb categoria“. Arquimbau ha destacat que sempre busquen programes diferents, amb música de tot tipus, amb un fons clàssic però amb un sentit molt ampli ajuntant música i poesia, i sempre amb un segell de qualitat comptant amb figures emergents o molt consolidades del panorama literari i musical de Catalunya.

En aquest sentit, el cicle s’iniciarà el diumenge 8 de juliol a les 20h, al convent de Sant Domènec amb el concert inaugural “Cançons d’ahir, cançons d’avui” a càrrec de la Coral Sant Jordi. El concert, de música coral catalana, es celebra en motiu del 70è aniversari de la fundació del cor i tindrà la poesia catalana com a eix vertebrador. D’aquesta manera la Coral Sant Jordi establirà un pont entre aquells pioners de la música coral del país i alguns representants de les últimes generacions de creadors. Segons Jordi Alsina, membre de l’organització, es tracta d’una ‘bona oportunitat per gaudir d’aquesta herència inesborrable que ens ha de permetre mirar al futur de la música coral amb esperança i ambició’.

El diumenge 15 de juliol, l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actuació “La flauta virtuosa” a càrrec de Diatessaron amb música per a flauta de bec i baix continu del s.XVII que es fondrà amb el sonet de Shakespeare, el romancer de Milà i Fontanals -en el 200 aniversari del naixement-, i el recordatori a Montserrat Abelló en el seu centenari. En aquesta ocasió l’espectacle comptarà amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies.

El diumenge 22 de juliol, també al monestir de Santa Maria de les Franqueses, tindrà lloc l’espectacle “Entre dos silencis… amb Maria-Mercè Marçal” amb Mireia Prats com a mezzosoprano, Javier Lázaro de baríton, Marta Messalles al Piano i Sílvia Ricard i Jesús Agelet com a rapsodes. El concert constarà d’una interpretació de diverses àries i duets de cançó catalana, òpera i sarsuela combinada amb inflexió poètica de Maria-Mercè Marçal en motiu del 20è aniversari de la seva mort.

La clausura del cicle es farà el diumenge 29 de juliol, al monestir de Santa Maria de les Franqueses, amb l’espectacle “Emili Vendrell, el tenor del poble“, en el 125è aniversari del seu naixement. L’espectacle comptarà amb el tenor Roger Padullés, Josep Surinyac al piano i l’actor Ferran Frauca que encarna el famós tenor Emili Vendrell. El punt de partida de l’actuació serà la nit en què ell canta el seu darrer concert, torna a casa i fa repàs del que ha estat la seva vida. L’espectacle consta d’una selecció d’àries de sarsuela, òpera i lieder que interpretava el tenor. Entre les intervencions musicals, el personatge d’Emili Vendrell fa apunts biogràfics dramatitzats.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha destacat que el Juliol de Música i Poesia “enriqueix l’opció cultural dels estius a Balaguer” a la vegada que “posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat com l’Església de Sant Domènec o el monestir de Santa Maria de les Franqueses”. Vidal ha destacat també que aquest cicle posa Balaguer ‘dins de l’onada cultural de Catalunya’.

Finalment Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, ha volgut agrair un any més a tots els col·laboradors, en especial a l’Ajuntament de Balaguer, la seva implicació en l’organització del cicle ja que “si hem arribat on som és gràcies a ells, a les institucions, a les empreses i al petit comerç de Balaguer que s’han fet seva la proposta a més del públic que de forma fidel, s’atansa cada any ja sigui a l’Església de Sant Domènec o al Monestir de les Franqueses per gaudir de la música i la poesia i donar-nos el seu suport”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.