Les comarques de la Noguera i la Ribagorça signen un conveni de col·laboració pel manteniment de la passarel·la del Congost de Mont-Rebei

Les presidentes del Consell Comarcal de la Noguera i la Ribagorça, Concepció Cañadell i Lourdes Pena,  han signat aquest divendres l’adenda al conveni de col·laboració entre les dues comarques per promoure el camí natural entre Montfalcó i el camí de Corçà pel Congost de Mont-Rebei a través de la passarel·la de vianants del congost de Siegué sobre l’embassament de Canelles.

Es tracta d’un conveni de quatre anys en els que es marquen les pautes de col·laboració de les dues institucions en el manteniment de la passarel·la de Siegué per tal de garantir-ne  la funcionalitat i la seguretat dels vianants.

El conveni compromet a finançar de manera equitativa les obres de millora que s’han fet a la passarel·la que ha comportat un cost de 50.000 euros i el cost del manteniment anual que serà proper als 2.000 euros.

Durant la signatura, en la que també hi han assistit els alcaldes dels municipis d’Àger i Viacamp també s’ha fet una crida a la responsabilitat dels visitants per preservar l’espai i han afirmat que s’està buscat la manera jurídica per tal de regular la navegació per l’embassament i l’excés de visitants.

La situació ha arribat a aquest punt després que el Congost de Mont-Rebei s’hagi destacat com un dels punts amb més atractius turístic del territori i aculli prop de 200.000 visites anuals


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.