Consells del CAP de Balaguer per prevenir el cop de calor i la deshidratació

L’episodi d’onada de calor que s’està vivint aquests dies arreu del territori fa que les temperatures s’enfilin a la part més alta del termòmetre. Les calorada ha obligat a activar l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya i des del CAP de Balaguer alerten que cal prendre algunes mesures de prevenció per evitar cops de calor.

Les temperatures molt extremes i l’excés de calor poden ser un perill per a la salut ja que produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l’organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació que pot acabar sent greu. Algun dels símptomes són el malestar general, nàusees, febre o mal de cap.

En cas de patir un cop de calor, cal actuar ràpidament seguint aquests consells.

Tot i que les temperatures han afluixat una mica en les últimes hores, Protecció Civil manté l’alerta per onada de calor i informa que ja s’han atès un total de 217 trucades relacionades amb la calorada, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.