El Consell Comarcal de la Noguera obsequiarà els escolars que visitin el COU amb mel

 width=

El Consell Comarcal de la Noguera, entitat que gestiona el Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc Astronòmic Montsec (PAM) a Àger, obsequiarà, per segon any consecutiu, amb un pot de mel de l’empresa Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer a tots els escolars que visitin l’equipament, que segons les previsions superarien els 4.000 aquesta temporada.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha agraït a Torrons i Mel Alemany el compromís que, les ja cinc generacions Alemany, mantenen amb el territori de les Aspres, el Montsec i la Noguera, i ha destacat la seva implicació en el desenvolupament del territori i en el progrés cultural i social dels seus habitants. El conveni s’ha renovat al Parc Astronòmic del Montsec i la mascota del Parc, Bòlid, n’ha estat el padrí.

Per la seva banda, el responsable de gestió de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany, destaca la col·laboració pública-privada per engegar iniciatives i promocionar els productes autòctons “que promouen l’arrelament al territori i el teixit empresarial en una zona aïllada i aspra”. Aquesta col·laboració entre el PAM i Torrons i Mel Alemany forma part de la iniciativa de la companyia denominada “Univers Alemany” que, a més de promoure la cultura de la mel, “fa una mirada al món des del Montsec, i la transmissió dels valors de la gent que conforma el seu paisatge, una constel·lació particular en la qual les persones passen per davant de les màquines, els artistes creen la realitat quotidiana i les estrelles guien l’itinerari a seguir”.

Salvador Ribas, director científic del PAM destaca que des de l’any 2009, data d’inici del funcionament i obertura al públic de l’equipament, han passat pel COU 27.000 escolars i 1.000 estudiants universitaris d’astronomia que han fet les pràctiques a les instal·lacions del PAM. “El 2018 hem arribat als 4.300 i això reforça la vocació i l’objectiu del Parc Astronòmic Montsec de ser una instal·lació al servei de la societat, la ciència i la divulgació científica”. “A més, aquest any, amb la nova Exposició Permanent i la nova projecció audiovisual dirigida a les famílies, amb el títol ‘Lucia i el secret dels estels fugaços’ i que es projectarà a l’Ull del Montsec, el COU ha fet una orientació clara per a infants i públic familiar com també la decisió de certificar la instal·lació amb la marca de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme”.


Informa: Redacció / Foto: Consell Comarcal de la Noguera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.