La Confraria de Setmana Santa de Balaguer presenta el crist crucificat barroc durant el Pregó d’aquest dissabte

En aquest racó de l’església de Sant Josep de Balaguer s’hi trobava el crist crucificat barroc que ha estat restaurat recentment per la Confraria Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors. Enguany la confraria sortirà per 5è any consecutiu a la Processó de Divendres Sant a la capital de la Noguera. Els seus es van posar fa uns mesos el repte de poder treure en processó la imatge. Després de molts esforços i la col·laboració de la Parròquia el crist crucificat de Balaguer serà la peça estrella de la processó d’enguany. Els membres de la confraria estan molt contents de poder continuar recuperant tradicions i patrimoni, i de la gran acceptació de la ciutadania.

En motiu d’aquest aniversari la confraria ha organitza per aquest dissabte 23 de març i com a novetat El pregó de Setmana Santa per presentar a la ciutadania el crist crucificat restaurat, el nou vestit de la verge dels dolors fet a mà per membres de la confraria i es descobrirà el cartell de la processó d’aquest Divendres Sant. Es tracta d’una obra de gran valor encomanada el 2017 a l’artista balaguerí Josep Maria Llobet, persona que va estar molt vinculada a la vida cultural de la ciutat.

En aquests 5 anys la confraria ha treballat de valent per recuperar part del patrimoni religiós de la ciutat i confeccionar nous vestits per la Verge dels Dolors gràcies a la col·laboració dels membres de la confraria, les empreses del territori i la ciutadania. Asseguren que aquest projecte és de tots.

El pregó de Setmana Santa a càrrec de José Manuel Gómez, Germà Major de la Confraria Crist de l’Agonia de Lleida i Director del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la Diòcesi de Lleida tindrà lloc aquest dissabte 23 de març a partir de les 8 del vespre a l’església de Sant Josep de Balaguer, seu de la confraria. Durant l’acte de presentació de la recuperació de la imatge i el cartell es dura a terme la benedicció del crist crucificat i el Mestre Antonio Fosforito representarà una saeta.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.