El Concurs de Panadons, novetat de la 6a Fira d’Algerri que se celebrarà aquest diumenge 3 de juny

 width=

 

La Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació de la 6a Fira d’Algerri, que se celebrarà diumenge vinent, 3 de juny, en aquesta població de la Noguera.

La presentació va comptar amb la participació del diputat Eloi Bergós; de Miquel Plensa, alcalde d’Algerri; Rosa Maria Torras, regidora de Cultura; i Jesús Brufal, membre de l’organització de la Fira. En la seva intervenció, Bergós va manifestar el suport de la Diputació de Lleida a les fires dels pobles petits, uns certàmens que “tenen molta importància per tal de dinamitar el territori i donar a conèixer els seus productes”, fins al punt que venen a ser “com una festa major”.

Per la seva part, l’alcalde Miguel Plensa va destacar com a novetat que, a petició dels expositors, que de moment en són 24, “enguany l’activitat s’ha concentrat tota en un matí”, i que la fira s’ha traslladat a la part baixa del poble per una qüestió de seguretat, evitant així els problemes derivats de que “l’església i els seus voltants no estan en condicions” degut a “possibles despreniments”.

Aquesta 6a edició de la Fira d’Algerri posarà l’accent en els productors, amb especial atenció als locals i del territori, així com a promocionar la producció alimentària que se’n deriva a partir de criteris de sostenibilitat i responsabilitat.

Per això, durant el matí i migdia s’han programat activitats informatives i de promoció aptes per a tota mena de públics. Així doncs, la ramaderia prendrà força importància a partir de la demostració de pastor i gos d’atura i de l’espectacle de carrer ‘Transhumància’ de Xip-Xap. També seguiran ben visibles els oficis manufacturers, tot destacant el mercat artesà i la 5a Trobada de Puntaires. Alhora, la producció alimentària quedarà recolzada per la promoció de la Cúpula Gustum, així com pel 1r Concurs de Panadons, una activitat que cerca incentivar aquest menjar tan tradicional i representatiu del territori.

L’organització també vol dedicar una especial atenció als aliments i a la seva cocció, motiu pel qual el final del trajecte de la cadena agroalimentària estarà ben representat amb la presentació de dos llibres: el primer de l’autora local Teresa Carles i el segon de l’autora d’Albesa Carme Trilla.

A més, la Fira d’Algerri oferirà un espai infantil i la visita al Molí d’Oli Magrí, i es podrà gaudir dels ornaments dels habitatges que participaran en el segon Concurs de Finestres i Balcons Florits.

Podeu trobar més informació al web: http://www.algerri.com/6a-fira-algerri/.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.