Comença el procés de catalogació de la biblioteca particular del Palauet de la Muralla

Un dels racons amb més història del Palauet de la Muralla s’ubica al seu segon pis on en una de les seves estances s’hi troba una biblioteca antiga amb llibres provinents bàsicament dels segles 16, 17 i 18. La majoria d’aquest exemplar provenen de l’antiga biblioteca del convent de Sant Domènec on s’hi trobava una part del fons bibliogràfic de l’Escola història del Monestir de Les Avellanes espoliada i disgregada arran de la desamortització de Mendizabal.

Ara amb el doble objectiu de salvaguardar l’actual biblioteca de la Casa Tarragona i de reconstruir virtualment l’antiga biblioteca del Monestir de les Avellanes, que havia comptat amb més de 5000 volums, les dues entitats col·laboren per catalogar el fons bibliogràfic d’aquesta històrica casa de la capital de la Noguera.

A banda dels exemplar provinents del Monestir de les Avellanes la fons de la casa Tarragona compta amb centenars d’exemplars, la majoria d’ells de contingut eclesiàstic.

La feina de catalogació s’ha iniciat tot just fa un mes i des de la Casa Tarragona i el Monestir de les Avellanes es preveu que el 20% de l’actual fons de la Casa Tarragona podria provenir de l’antic fons bibliogràfic del Monestir de les Avellanes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.