Comença la vaga dels treballadors de recollida de brossa de la Noguera

Els treballadors de recollida de brossa de la comarca de la Noguera han començat, aquest dijous, una vaga indefinida per reclamar la signatura d’un conveni col·lectiu que asseguri un augment salarial. Una demanda molt reiterada pels treballadors que  s’està negociant des del mes de maig de manera infructuosa amb Fomento de Construcciones i Contratas, empresa subcontractada pel Consell Comarcal de la Noguera a través d’una licitació pública, per realitzar la recollida de brossa de la comarca. La vaga iniciada aquest dijous estava prevista pel pont de Tot Sants, finament els treballadors la van aplaçar a l’espera de les darrers negociacions entre treballadors i empresa. Després d’una llarga reunió sense acord, el passat dimecres, els treballadors han començat una vaga que durarà fins divendres dia que està programada una nova mediació, aquest cop al departament de treball. Segons han explicat els empleats un de les principal impediments per signar el conveni és l’augment salarial i la responsabilitat de qui ha d’assumir aquest cos.

Els treballadors asseguren que la vaga podria continuar el dilluns de manera indefinida si durant el cap de setmana no s’acosten postures.

Des del Consell Comarcal de la Noguera, institució que presta el servei de la recollida a la comarca, s’ha assegurat que el paper de l’Ens comarcal en aquest conflicte ha estat  i continuarà sent el de la mediació entre l’empresa i els treballadors no obstant si que reclamen que durant els dies de vaga es puguin complir els serveis mínims de recollida.

En aquest sentit els serveis mínims no s’han ofert en aquest primer dia de vaga ja que durant la matinada dos vehicles de recollida han aparegut a les portes de la deixalleria bloquejant el seu pas.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.