El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida celebra el Dia Mundial de la Televisió

 width=  width=

La Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya celebra avui dimecres, dia 21 de novembre, per tercer any consecutiu el Dia Mundial de la Televisió de manera conjunta amb 17 televisions lleidatanes i amb una sèrie d’activitats especials.

Aquesta diada té com a principal objectiu fer de la televisió un mitjà més proper per la ciutadania i que aquesta tingui l’oportunitat de conèixer la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia.

Una vegada més, 17 televisions lleidatanes, convencionals i digitals hi han pres part o hi han donat el seu suport: Aué TV, Aran TV, Balaguer TV, Garrigues TV, Mollerussa TV, Noguera TV, Les Borges TV, Lleida TV, Pirineus TV, Pla d’Urgelll TV, Segarra TV, Segrià TV, Tàrrega TV, Teleponent, TV3 Lleida, TVE Lleida i Urgell TV.

Per la celebració de la diada, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Lleida, les cadenes de televisió han preparat una programació especial. Així, per la seva part Les Borges TV ofereix una entrevista a un dels primers operadors de càmera de TVE1 i que actualment resideix a un poble de les Garrigues.

Les televisions digitals Segrià TV, Noguera TV, Pla d’Urgell TV, Garrigues TV, Aué TV, Urgell TV i Segarra TV han preparat un vídeo de l’inici de les televisions comarcals amb la participació dels periodistes que actualment pertanyen al grup i a més durant tot el Dia Mundial de la Televisió publiquen a la capçalera dels seus web una retolació especial en commemoració del ‘Dia Mundial de la Televisió’.

Balaguer Televisió , Mollerussa Televisió i Tàrrega Televisió realitzaran una enquesta de carrer sobre els hàbits de consum de la televisió.

Programació especial de televisió

A banda de les activitats que cada televisió prepara, el Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida ha realitzat aquest matí un programa especial de televisió en viu i en directe al centre de continguts audiovisuals Magical Media, amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i l’Ajuntament de Lleida. El programa ha estat conduït per Mariví Chacón (presentadora de Lleida TV), i s’emet el mateix dia 21 de novembre per Lleida TV a les 21:00 hores i comptarà amb la col·laboració de diferents professionals de la televisió, així com alumnes de la Universitat de Lleida i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, captació i tractament d’imatge i grau mitjà de vídeo, discjòquei i so de La Caparrella.

Els continguts del programa inclouran una entrevista al periodista Oriol Bosch delegat de l’Agència Catalana de Noticies a Pirineu i Ponent (ACN) i una entrevista al periodista Josep Cabasés, qui va ser la primera cara del telenotícies Comarques de Lleida a TV3. A més es durà a terme una tertúlia sobre el consum de la televisió des de la perspectiva d’una televisió convencional com TVE que té cobertura nacional, una televisió local com Balaguer Televisió i una televisió per Internet com Teleponent.

Alumnes de l’Escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida del Cicle de PIDOD han confeccionat el decorat del plató d’aquest programa especial. Aquest programa de televisió comptarà amb alumnes del Col·legi Episcopal i el Centre Formatiu Ilerna com a públic.

L’any 1996, les Nacions Unides amb la fi de promoure l’intercanvi mundial de programes sobre pau, seguretat, desenvolupament econòmic i temes socials va decretar que el 21 de novembre seria el Dia Mundial de la Televisió.


Informa: Redacció / Foto: Col·legi de Periodistes

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.