Celler Montsec i La Palanca entreguen els IV Premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any

El guardó s’emmarca en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, que aquest any s’ha pogut tornar a celebrar amb normalitat, després de la pandèmia

El Celler Montsec (Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL) i la revista local La Palanca han fet entrega, aquest divendres 25 de novembre, dels premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any 2022.

En aquesta nova edició s’han mantingut les 5 categories de l’any passat: categoria jove; individual; col·lectiva; d’honor i cooperatiu. Els guanyadors han estat els següents:

CATEGORIA JOVE:

Equip de bàsquet infantil femení del CENG. Per guanyar el Campionat de Catalunya Interterritorial de bàsquet de la temporada 2021/2022, després de vèncer el Barça a la final.                       

Grup de 8 alumnes de Batxillerat de l’Institut Els Planells. Per obtenir una qualificació de 9 o més a les Proves d’Accés a la Universitat en el curs 2021/2022, després de superar també el Batxillerat amb qualificacions excel·lents. 

CATEGORIA INDIVIDUAL:

Francesc Guillaumet i Pijuan. Per dirigir amb èxit el diari La Manyana, degà de la premsa lleidatana, on sovint hi podem llegir interessants i acurats articles sobre Artesa de Segre i Comarca. 

CATEGORIA COL·LECTIVA:

Club Esportiu Artesa de Segre. Pels seus 100 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors de futbol, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. 

Orfeó Artesenc. Pels seus 50 anys d’història, durant els quals ha promogut la pràctica i els valors del cant, a més de difondre el nom d’Artesa de Segre arreu de Catalunya. 

CATEGORIA D’HONOR:

Joan Caubet i Feliu. Pels seus 40 anys de voluntariat al capdavant de l’associació de Protecció Civil, amb total implicació i predisposició en les tasques de servei a la comunitat.                         

CATEGORIA COOPERATIU:

Josep Pedrós i Vilaseca. Pel seu compromís i dedicació a la Cooperativa d’Artesa de Segre, on ha treballat amb rigor i estima cap a la casa i per la professió. 

Els premis Espinjoladors i Espinjoladores de l’any s’emmarquen en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, una festa que va impulsar Celler Montsec fa tres anys, el 2019, amb l’objectiu de posar en valor el vi que es produeix en aquesta zona. Alhora, crear sinergies positives i fer de nexe d’unió entre productors locals, artesans, restauradors, elaboradors de proximitat…etc. Enguany, la festa s’ha pogut tornar a dur a terme amb normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia. S’ha celebrat a la sala d’actes de la Cooperativa d’Artesa de Segre.

EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bóta del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp.

En el marc de la celebració, també s’ha realitzat el Sorteig de la Bota d’Or entre totes les entitats culturals, socials i esportives del municipi d’Artesa. Es tracta d’una bota de vi de 125 litres o el seu equivalent en vi embotellat.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten amb la col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.