El CEI de Balaguer acull la jornada tècnica “La gestió de l’aigua en l’àmbit agroalimentari i rural”

El Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer ha acollit aquest dijous al matí una jornada tècnica sobre l’aigua amb el títol “La gestió de l’aigua en l’àmbit agroalimentari i rural”. La matinal s’ha composat de tres taules rodones on hi han participat prop d’una vintena de professionals del sector per debatre la incidència de l’aigua en la ramaderia i l’agricultura, l’ecologia i el canvi climàtic o també el paper de les comunitats generals de regants, el seu present i el seu futur.

La iniciativa ha estat impulsada pel programa radiofònic Agrografia emès des de fa 5 anys a l’antena de Radio Balaguer i dirigit per Josep Maria Roig, impulsor de la jornada celebrada aquest matí al CEI de Balaguer.

Un paper fonamental en aquest futur ve marcat, en bona mesura, per la meteorologia. En aquest sentit la jornada ha comptat amb la participació entre molts altres ponents de Marc Prohom, cap de l’Àrea del Servei Meteorològic de Catalunya qui ha coincidit en la importància de realitzar una jornada d’aquestes característiques i que ha dibuixat un situació complicada en aquest aspecte.

La jornada ha comptat també amb la col·laboració en la seva organització de l’Ajuntament de Balaguer, l’oficina del regant i el departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Al llarg del matí, desenes de participants entre ponents i assistents, tots relacionat directament o indirectament   en l’àmbit han debatut sobre el paper de l’aigua, el seu present i el seu futur.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.