La matinada d’aquest diumenge s’avança una hora el rellotge per l’horari d’estiu

 width=

La matinada del proper diumenge, 25 de març, el rellotge s’avançarà una hora: les dues de la matinada passaran a ser les tres. Un cop fet aquest canvi, que es fa de manera harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món, s’inicia el període de set mesos d’horari d’estiu per al 2018.

Més llum de dia
L’objectiu del canvi horari és aprofitar la llum del Sol com a font lumínica. La mesura té l’origen l’any 1974 a causa de l’encariment del petroli i la necessitat de reduir el consum d’energia. Per aquest motiu es va optar per avançar una hora el rellotge els mesos d’estiu per aprofitar les hores de sol del matí i així reduir la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.

La millora de les tecnologies d’il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha mitigat l’impacte del canvi d’hora sobre el consum d’energia. Tanmateix, l’aprofitament de l’energia del Sol com a mesura d’estalvi i eficiència energètica presenta encara un gran potencial de creixement a través de solucions com l’autoconsum fotovoltaic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.