Camarasa recorda amb un total de quaranta-cinc plafons els locals que van aparèixer amb l’inici de les obres de la presa

La localitat de Camarasa celebra el centenari de la construcció de la presa i la central hidroelèctrica, que va suposar una revolució social per al poble amb la creació de diferents establiments i l’arribada de nous habitants.

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la comissaria dels actes del centenari, Dolors Domingo, l’Associació Motius, i de la mateixa població del poble, ha posat en marxa una iniciativa en què es recorda a partir de 45 plafons informatius tots els locals de l’època que van aparèixer a partir de l’inici de l’obra.

Un dels establiments més importants va ser el del Cafè Nou, lloc que va acollir l’any 1918 un míting sindicalista que va generar l’inici de la famosa vaga de La Canadenca.

D’aquesta forma, s’ha organitzat pel proper divendres 6 de juliol una jornada per valorar que a Camarasa es va iniciar el reconeixement de la jornada de 8 hores de l’Estat espanyol.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.